Definitief geen lichtkunstwerk in natuurgebied Bossche Broek

15 november 2016 om 15:18
nl
Het project Waterlicht dat op 8, 9 en 10 december in het Bossche Broek zou worden gehouden gaat definitief niet door. Dat laten de organisatoren weten dinsdag. Het plan voor het kunstwerk riep veel weerstand op bij belangenorganisaties. Er zouden zoveel mensen op af komen dat het kwetsbare gebied letterlijk onder de voet zou worden gelopen. Daarnaast werd het project vorige week door een meerderheid van de Bossche gemeenteraad afgeblazen.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Voor het kunstwerk van Daan Roosegaarde zou het natuurgebied tussen Den Bosch en de A2 drie nachten in blauw licht worden gezet, om te simuleren dat het gebied onder water staat. Op die manier wilden de organisatoren aandacht schenken aan de waterveiligheid, de natuur en de historie van de Bossche Broek, dat in 1995 daadwerkelijk onder water stond.
LEES OOK: 'Duizenden bezoekers slecht voor natuur': mogelijk rechtszaak over kunstwerk Daan Roosegaarde
MotieOp initiatief van De Bossche Groenen nam een raadsmeerderheid vorige week een motie aan tegen het project. Watergraaf Peter Glas van Waterschap De Dommel zei toen al dat het dan wat hem betreft einde project was. Nu wordt dus definitief de stekker eruit getrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.