Ad Plugers (57) kan weer aan de bak, 'meer dan een getal'-man vindt nieuwe job

15 november 2016 om 16:28
nl
Ad Plugers uit Geldrop is weer helemaal in zijn nopjes. De acties van de 57-jarige werkzoekende hebben eindelijk hun vruchten afgeworpen. Ad gaat vanaf maandag aan de slag als project engineer bij Aqua Drolics in Best.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

Na een reoganisatie raakte Ad zijn baan kwijt. Hij solliciteerde daarna keer op keer maar werd telkens afgewezen. Telkens kreeg hij hetzelfde antwoord: Je bent te oud. Je bent te duur. Je past niet helemaal in het profiel.
'Binnen drie weken weer werk'Na alle afwijzingen besloot hij om zichzelf op een andere manier in de picture te zetten. Hij bouwde een website met de slogan 'Ad is meer dan een getal'. ''Ik solliciteer 20 tot 25 keer per week, maar dat heeft nog niet tot werk geleid'', zei Ad destijds.
LEES OOK: Tienduizend Facebooklikes, vierhonderd nieuwe LinkedIn-contacten maar nog geen nieuwe baan voor Ad
Nu dus met succes. Ad gaat aan de slag bij Aqua Drolics, een bedrijf dat speeltoestellen voor zwembaden bouwt. ''Mede dankzij mijn website en Omroep Brabant heb ik nu binnen drie weken een nieuwe baan.''
'Eindelijk mag ik weer tekenen'Na de vele afwijzingen, ging het de afgelopen weken de goede kant op. ''Ik had zelfs nog een tweede optie waar ik zou kunnen beginnen, maar bij Aqua Drolics heb ik meerdere gesprekken gevoerd. Die waren echt top''', vertelt Ad enthousiast.
Maandag gaat hij in Best voor het eerst aan de slag. ''Ik heb er echt heel veel zin in. Ik mag eindelijk weer doen wat ik heel graag doe: tekenen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.