Video

Niet alle buren van rapper Boef hebben last van hem: 'Het zijn vooral de fans'

15 november 2016 om 18:04
nl
"Er is wel overlast ja. Er hangen hier opgeschoten types rond. En er zijn vaak feestjes. Dan staan ze hier op de galerij te urineren." Sommige buren zijn er niet rouwig om dat rapper Boef van zijn huurbaas zijn appartement moet verlaten. Volgens die particuliere verhuurder veroorzaakt Boef teveel overlast. Maar lang niet alle buren hangen de vlag uit. 'Ik vind overlast echt een te groot woord. Jammer dat hij wegmoet."
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

Soufiane Boussaadia, zoals de rapper bijna 24 jaar geleden door zijn ouders werd genoemd, betrok deze zomer een appartement in een luxe complex aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Al snel bleek dat niet alle nieuwe buren van Souf de Boef daar gelukkig mee waren. Jonge fans zouden zich opdringen aan die buren tijdens talrijke pogingen dicht bij de rapper te komen. Ook zouden ze staan te roepen onder het raam van hun idool.
Bij de ingang van het appartementencomplex verscheen een pamflet. Daarin werden alle bewoners verzocht geen onbekenden binnen te laten.
LEES OOK: Verhuurder zet rapper Boef op straat wegens overlast, Tilburger opent aanval: ‘Ik ga er niet uit!'
'Omdat ik buitenlander ben'In een vlog vertelt Boef over een brief die hij van zijn huisbaas kreeg. In die brief vraagt de verhuurder hem vrijwillig de huur op te zeggen. Anders volgt een procedure bij de rechter. Boef reageert fel in zijn blog: 'Als ik niet wil, ga ik er niet uit." En ook: "Ze willen mij daar weg hebben omdat ik de enige buitenlander ben."
Het management van de rapper laat weten dat hij op vakantie in Thailand is en dus niet kan reageren. Ook zijn huurbaas was onbereikbaar voor commentaar. De buren van Boef reageren dinsdag verrast: "Oh echt, moet hij eruit?" Een buurvrouw: "Ik heb geen last van Boef. Wel van zijn fans. Die bellen hier aan, soms ook 's nachts. Maar Boef zelf is een vriendelijke jongeman."
'Zonder fans niets aan de hand'Toch tekenden veel buren volgens de huurbaas van Boef een petitie, om hun onvrede over overlast kenbaar te maken. Boef in zijn vlog: "Zogenaamd heeft de hele buurt ondertekend. Maar ik heb maar twee buren. Ik snap niet hoe zestig mensen zoiets ondertekenen. Je weet toch broeder, ze willen mij daar weg hebben."
Ondertussen stelt een buurman. "Als hij al die fans niet had gehad, was er niets aan de hand." In de vlog geeft Boef aan contact te hebben gehad met zijn advocaat: 'Huurders hebben ook rechten." Een gang naar de rechter lijkt onvermijdelijk. Tot 1 januari kan Boef, om met zijn eigen woorden te spreken, in elk geval nog hosselen aan het Pieter Vreedeplein.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.