Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond weer geopend

15 november 2016 om 19:30
nl
Het Kasteel van Sinterklaas is weer open. Voor het twaalfde jaar op rij logeert de Sint in het kasteel in Helmond. De eerste kinderen stonden al vroeg aan de poort. "Wij hebben onze schoen gezet en hebben lego gekregen", lacht een meisje.
Profielfoto van Vries Daan
Geschreven door
Vries Daan

De kinderen mochten overal kijken: van de Pietenschool tot de Pepernotenkeuken. Iedere zeven minuten klinkt er een scheepshoorn, dan wordt er gewisseld. Na een aantal kamers komen de kinderen uit in de werkkamer van Sinterklaas.
Blije kinderenIn de Pietenslaapkamer wordt al gezongen: "Zie ginds komt de stoomboot uit het Spanje weer aan". Je ziet de kinderen genieten. Ondertussen worden in de ruimte daarnaast pepernoten gebakken. Een ander meisje is weer druk met haar verlanglijstje. "Wat wil je hebben?", vraagt een Piet. "Eigenlijk heb ik alles al", antwoordt het meisje verlegen.
Werkkamer van SinterklaasDan klinkt de scheepshoorn. De kinderen lopen door naar de laatste kamer en zingen voor Sinterklaas. "Ik ben blij dat ik weer in dit mooie kasteel in Helmond ben", vertelt de Sint. "Ik kijk er altijd naar uit om hier weer te zijn. Ze zijn hier zo gastvrij."
Het Kasteel van de Sinterklaas is nog geopend tot 3 december geopend voor publiek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.