Topscorer Tom Boere wil met FC Oss weg uit onderste regionen Jupiler League

15 november 2016 om 19:18
nl
Het is mag best opvallend genoemd worden. FC Oss staat voorlaatste op de ranglijst van de Jupiler league, terwijl spits Tom Boere juist de lijst van de topscorers aanvoert. Twaalf goals heeft hij gemaakt in dertien wedstrijden. "Topscorer worden is super leuk, maar het allerbelangrijkste is dat wij van die negentiende plek komen", zo zegt de aanvaller.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Zijn gevoel zal tweeslachtig zijn, blij en een beetje triest. Eindelijk is Tom Boere weer langere tijd fit en scoort hij aan de lopende band. Maar met zijn club FC Oss is het kommer en kwel. De ploeg staat een-na-laatste in de Jupiler League. In dat perspectief lijken de twaalf goals van Boere een wonder. "Tja, hoe dat kan? Geen idee."
StatistiekenMaar een blik op de statistieken van FC Oss zegt al heel snel genoeg. Boere schiet de goals er makkelijk in, maar aan de andere kant vliegen de tegengoals de Osse ploeg nog eenvoudiger om de oren. FC Oss speelt best aardig voetbal, maar bij vlagen is de verdediging zo lek als een mandje. Maar liefst achtendertig treffers kreeg de ploeg al tegen.
"Als je kijkt hoe de selectie er uit ziet dan denk ik dat er meer geëist mag worden", zegt Boere over de resultaten van zijn ploeg.  
Gelukkig scoort Tom Boere dus aan de lopende band. Hij heeft zichzelf ook een doel gesteld voor dit seizoen, maar wil dat niet delen. "Natuurlijk heb ik een getal in mijn hoofd, dat heeft iedere spits wel. Maar het is iets voor mezelf en ik hoef dat niet persé uit te spreken."
AmbitieMaar veel goals betekent zeer waarschijnlijk ook veel belangstelling van andere clubs. Iets waar de aanvaller ook op zit te wachten. "Ik heb wel ambitie", zo zegt hij. "Ik wil inderdaad wel een stap gaan maken."
"Maar het allerbelangrijkste is dat we van die negentiende plek komen. Als ik daarvoor veel doelputen moet maken dan hoop ik dat ik dat doe. Daar werk ik ook hard voor. Topscorer worden is superleuk, dus als dat zou kunnen heel graag."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.