Motorcrosser Jeffrey Herlings rijdt voor het eerst zwaarste strandrace ter wereld

15 november 2016 om 20:07
nl
Voor het eerst in zijn carrière rijdt motorcrosser Jeffrey Herlings uit Elsendorp zaterdag de Red Bull Knock Out. Dit is de zwaarste strandrace ter wereld. Het parcours in Scheveningen is vijf kilometer lang en telt tachtig zware obstakels.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

"Ik moet veel langer aan de bak. Alleen de finale is al een uur en een kwartier. Dat is drie, vier keer zo lang als normaal", aldus Herlings. "Maar ik kijk er wel enorm naar uit. Ik verwacht dat het een leerzame ervaring wordt."
[YouTube:https://youtu.be/nv4otn2jjRI]
Amateurs en wereldtoppersAan de wedstrijd doen naast Herlings nog duizend andere motorcrossers mee. Amateurs en crossers uit de wereldtop staan zij aan zij. De eerste duizend motorcrossers starten in de eerste heat allemaal tegelijk. Deze heat duurt anderhalf uur. De vijfhonderd beste rijders plaatsen zich direct voor de finale.
De laatste 500 riders krijgen een tweede kans in de Second Chance Heat. Een korte 'sprint' van 30 minuten, waarin de eerste 250 riders zich alsnog plaatsen voor de finale.
FinaleIn de finale strijden dan de overgebleven 750 riders voor de titel. Nieuw dit jaar is de X-Loop: een extra deel wat in de laatste 45 minuten van de finale wordt geopend, met nog zwaardere obstakels.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.