Chinese kok restaurant Helmond 'onder slaafse omstandigheden' uitgebuit, werkstraf geëist

16 november 2016 om 09:29
nl
Een Chinese kok van een restaurant in Helmond is maandenlang uitgebuit door de twee eigenaars. Tegen twee verdachten in deze zaak van mensenhandel en arbeidsuitbuiting is dinsdag door justitie tot 220 uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke celstraf geëist.
Profielfoto van Bell Stephen
Geschreven door
Bell Stephen

De twee restauranthouders lieten de kok uit China komen om in hun Chinese restaurant in Helmond te werken. Ze zouden de kok maandenlang onder slaafse omstandigheden hebben uitgebuit.
Het slachtoffer had zelf zijn reis betaald en liet zijn gezin in China achter. De verdachten, een man en een vrouw, hadden de kok volgens justitie mooie arbeidsvoorwaarden voorgehouden, maar uiteindelijk lieten ze hem langer werken voor een veel lager loon. De kok ontving vijfhonderd euro voor een werkweek van zestig uur.
Gevangen gehoudenEn ook dat geld kreeg hij niet zomaar, zijn bank- en zorgpas werden achtergehouden. De man werd gevangen gehouden in het restaurant; hij mocht na sluitingstijd de deur niet uit en het alarm ging af als hij ‘s nachts zijn bed verliet.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.