Wethouder Cranendonck hield informatie achter, VVD zegt sorry

16 november 2016 om 01:01
nl
De afgetreden wethouder Gerard Adams van Cranendonck heeft informatie over een geschiktheidstest die hij moest afleggen niet op tijd gedeeld met de andere wethouders. Daarom werd het vertrouwen in hem opgezegd.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

De VVD Cranendonck, de partij van Adams, biedt daar in een persbericht excuses voor aan. Adams was slechts een maand wethouder in Cranendonck. Hij had de portefeuilles ruimtelijke ordening, milieu, handhaving, verkeer en vervoer, kermissen, glasvezel en markten. Twee weken geleden trad hij af 'om persoonlijke redenen'.
TestToen Adams wethouder werd, moest hij een geschiktheidstest doen. Volgens het Eindhovens Dagblad werd Adams al aangesteld zonder dat de resultaten van de test bekend waren. Adams had gezegd dat het wel goed zat en dat bleek niet te kloppen.
Daarna werd het vertrouwen in Adams opgezegd. "De VVD-fractie betreurt de hele gang van zaken omtrent het aftreden van wethouder Adams en biedt hiervoor aan alle betrokken haar verontschuldigingen aan."
Vanwege het ontslag van de wethouder heeft hij recht op wachtgeld. "De heer Adams heeft aangegeven hier niet van af te zien", schrijft de VVD.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.