Klokkenluider doet meer onthullingen over fraude transportbedrijf Wintelre: 'Uitkleden en opdoeken'

16 november 2016 om 13:42
nl
De mestfraude waarvan transportbedrijf Daas Groep in Wintelre wordt verdacht, is slechts het ‘topje van de ijsberg’. Dat beweert een oud-medewerker van het bedrijf die anoniem wil blijven. Hij werkte voor het bedrijf als chauffeur. "Uitkleden en opdoeken", is wat er volgens hem met het bedrijf moet gebeuren. "Het rammelt aan alle kanten." 
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

“Overbelading van vrachtwagens was meer regelmaat dan uitzondering”, zegt hij. Dit kan voor levensgevaarlijke situaties op de weg zorgen. “Ik heb het gepresteerd om met 62,5 ton rond te rijden. Dan zit je echt niet op je gemak achter het stuur, maar met klamme, kleffe zweethandjes. Stel je voor dat er iets gebeurt. Er is geen houden aan. Totaal onverantwoord.”
PolitieinvalDinsdag deed de politie een doorzoeking bij het bedrijf. Een 42-jarige leidinggevende van het bedrijf werd aangehouden. Hij wordt ervan verdacht te hebben gesjoemeld met de administratie.
Fraude met rode dieselMisstanden die de medewerker benoemt zijn onder meer fraude met tachografen en rode diesel en de verkoop van gemeentewater. “In België haalde hij rode diesel en die deed hij vervolgens in Nederland in zijn vrachtwagens”, legt de klokkenluider uit. “En hij pakte via de brandput gemeentewater van vóór de meter. En dat verkocht hij vervolgens gewoon, bijvoorbeeld voor evenementen.”
'Alles is ingecalculeerd, zelfs boetes'Als politie en justitie een kwart of een derde terugvinden van wat er allemaal is gebeurd, dan mogen ze volgens de klokkenluider in hun handjes knijpen. “Alles is ingecalculeerd, zelfs boetes”, vertelt hij.
Die boetes wegen volgens hem niet op tegen de winst die wordt gemaakt met de frauduleuze praktijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.