Vrijspraak voor vierde lid Kalasjnikovbende na klopjacht

16 november 2016 om 11:38
nl
De 32-jarige Nabil S. is woensdag voor de rechtbank in het Belgische Turnhout vrijgesproken van een moordpoging op agenten in februari vorig jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) had achttien jaar celstraf geëist tegen het vierde lid van de zogenaamde Kalasjnikovbende.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

S. zou volgens het OM op de Antwerpse ring de politie onder vuur hebben genomen met kalasjnikovs. De rechtbank ziet dat anders.
PlofkraakDe bende had een plofkraak gepleegd op een bankautomaat van ING in Breda. De Nederlandse politie zette de achtervolging in, waarop de daders richting Antwerpen reden.
ZIE OOK: Zwaarbewapende criminelen die uit Breda vluchtten na plofkraak komen uit Amsterdam en Driebergen De Nederlandse politie kreeg hulp van Belgische agenten, die vervolgens met automatische wapens werden beschoten. De vluchtauto reed zich lek op een spijkermat. Na een klopjacht werden drie verdachten opgepakt.
DNAOmdat het DNA van Nabil S. werd gevonden op een sigarettenpeuk en een bivakmuts ging het OM ervan uit dat hij ook in de auto zat tijdens schietpartij. De rechter acht dat niet bewezen. De drie andere Nederlanders werden eerder veroordeeld tot achttien en twintig jaar cel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.