Buurman zamelt speelgoed en kleren in voor meiden afgebrand huis Geldrop

16 november 2016 om 14:16
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/3 Achterbuurman in Geldrop zet inzamelingsactie op voor gezin getroffen door brand
Dat de kinderen van het afgebrande huis in Geldrop geen speelgoed en kleren meer hebben, dat vindt achterbuurman Wilco Jansen niet te verkroppen. Hij is op Facebook een inzamelactie gestart voor de twee meiden van 7 en 11. Zijn woonkamer staat inmiddels vol met spullen.
Profielfoto van Inklaar Ineke
Geschreven door
Inklaar Ineke

Inmiddels is dat bericht al meer dan 160 keer gedeeld en wordt hij platgebeld door mensen die spullen aanbieden. "Ik heb er nu een dagtaak aan."
Maandagnacht gingen twee woningen aan de Lambertushof in vlammen op. Het vuur ontstond in de carport en sloeg over. In beide huizen woonden gezinnen. Het echtpaar Danielzik met twee kinderen en hun buren.
'Dit is echt ontroerend'Moeder Judith Danielzik is onwijs dankbaar dat Wilco dit samen met de buurt voor hen en het andere gezin doet. "Dit is echt geweldig om te zien", vertelt Judith bij het zien van alle spullen.
"Ik had niet gedacht dat dit nog in onze maatschappij bestond. Dit is echt ontroerend..."
'Tranen in mijn ogen'Jansen kent de ouders, omdat zijn oudste dochter ooit ruzie had met de oudste dochter van de familie Danielzik en hij daarover contact opnam. "Toen ik hoorde van de brand, ben ik er naartoe gegaan. Ik stond er met tranen in mijn ogen: alles was weg."
Hij heeft zijn winterjas - "Die had ik net een paar weken" - aan de vader gegeven. Ook heeft hij hem een envelop met 500 euro overhandigd.
Sinterklaas en kerstmis"Het is toch sneu voor de kinderen dat ze niets meer hebben, zeker nu sinterklaas en kerstmis eraan komen." Daarom heeft hij ook de winkeliersvereniging van Geldrop benaderd, of die ook iets voor het getroffen gezin wil doen.
Ook basisschool Vijfblad, waar de twee dochters op school zitten, wil zich voor de brandslachtoffers inzetten. "Deze woensdagmiddag overleggen we met de ouders wat we voor hen kunnen betekenen", vertelt directeur Ingeborg Westerbeek.
"Daarbij hebben we vooral aandacht voor de langere termijn. Nu krijgen ze veel spullen waarmee ze direct geholpen zijn. Maar straks hebben ze ook nog dingen nodig."
Veilige plekDe kinderen uit het gezin zijn al weer in hun klas geweest. "We proberen als school een veilige plek te zijn", zegt directeur Westerbeek. "Dit is een van de weinige situaties in hun leven waarin niets is veranderd."
De woning aan de Lambertushof is onbewoonbaar. Het gezin bivakkeert overdag bij oma en overnacht 's nachts bij een oom. [facebook:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1160637260690168]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...