150 jaar oude heilige eik in Goirle mag worden gekapt

16 november 2016 om 17:20
nl
De gemeente Goirle mag de minstens 150 jaar oude eik aan de Turnhoutsebaan in Goirle kappen. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten. Daarmee is er een eind gekomen aan een twee jaar oude discussie over het wel of niet kappen van de boom.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De gemeente wil de monumentale eik kappen om de veiligheid op de weg te vergroten. De Brabantse Milieufederatie vindt dat onzin en had hoger beroep tegen de gemeente ingesteld, maar zonder succes.
VraagtekensDe milieufederatie is diep teleurgesteld in de uitspraak van de Raad van State en zet nog steeds vraagtekens bij de noodzaak om de eik te kappen. "De gemeente heeft naar onze mening onvoldoende rekening gehouden met alternatieven, zoals het verlagen van de maximumsnelheid." De Raad van State denkt daar dus anders over.
Wel oordeelde de raad dat er een vergunning nodig is voor de kap van de eik. Een klein lichtpuntje voor de Brabantse Milieufederatie, want tegen een vergunning kun je bezwaar maken en beroep instellen. De gemeente was eigenlijk van mening dat er geen vergunning nodig is voor de kap van de boom.
Voor het behoud van de heilige eik van Goirle is door een persoon een actiegroep opgericht op Facebook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.