Woningen voor statushouders beklad in Gilze: 'Geen pietenhuis'

16 november 2016 om 17:28
nl
Vier huizen waar mogelijk statushouders komen te wonen zijn beklad in Gilze. Op de ruiten van de woningen aan de Kapittelstraat werd de tekst 'geen pietenhuis' geschreven. Of er ook statushouders komen te wonen in de huizen is nog niet bekend.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Volgens de gemeente worden er in totaal zestien kamers verhuurd in de vier panden. Die zijn bedoeld voor verschillende doelgroepen.
"Bijvoorbeeld jongeren uit het dorp, mensen die nu illegaal in het buitengebied wonen en andere gegadigden. Daar vallen ook statushouders onder", laat een woordvoerder van de gemeente weten. Hij benadrukt dat het om tijdelijke verhuur gaat. "Statushouders zijn vaak in afwachting van de hereniging met hun gezin", legt hij uit. Tot die tijd kunnen ze in één van de kamers wonen.
Activiteiten voor de buurtWie er in aanmerking komen voor een kamer bepaalt organisatie De Huischmeesters. Zo moeten toekomstige bewoners voldoende sociale vaardigheden hebben en mee willen werken aan activiteiten voor de buurt. In maximaal de helft van de woningen komen statushouders.
De vier panden zijn van woningstichting Leystromen. Die verhuurde de woningen voorheen aan Amarant voor begeleid wonen.[twee:https://twitter.com/willemjanjo/status/798893382177263616]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.