Zoon (10) kickbokstrainer over Marc de Bonte: 'Ik mis mijn grote broer'

16 november 2016 om 23:05
nl
Misschien is de zoon van Marc de Bonte's trainer nog de enige die erin gelooft dat de vermiste kickbokser over een week binnen komt wandelen. "Hij mist Marc, die voor hem een grote broer was", vertelt vader en trainer Ludo Kaethoven.
Profielfoto van Ineke Inklaar
Geschreven door
Ineke Inklaar

Zijn 10-jarige zoon Tayim is ervan overtuigd dat de bokser gewoon terugkomt. "Weet je, papa, zegt hij, in februari moet hij gewoon op voor de wereldtitel."
LEES OOK: Zullen we Marc ooit vinden? Vrienden vermiste kickbokser vrezen het ergste
Nooit aangekomenMarc de Bonte (26) wordt vermist sinds de nacht van 4 op 5 november. Hij vertrok die vrijdagavond na een bezoekje aan vriend Tim Smet uit Turnhout. Hij was op weg naar zijn partner, Marly de Laat in Best.
Bij haar kwam hij nooit aan. Zijn auto, een zwarte Renault Clio, werd later teruggevonden aan de Wilhelminakanaalstraat in Best. Netjes afgesloten.
LEES OOK: Familie vermiste Marc de Bonte zoekt hulp bij Peter R. de Vries
'We deden alles samen'Kaethoven en De Bonte waren erg close. "We trainden samen, zeven dagen per week, twee keer per dag." Als de familie Kaethoven op vakantie ging, ging Marc mee. "Anders miste hij te veel trainingen. Hij zat dan bij ons in het hotel; we deden alles samen, gingen intensief met elkaar om. Daarom mist mijn zoon hem ook zo."
Ook bij Ludo is een gat in zijn leven geslagen. "Ik hoorde mijn zoon laatst vertellen: 'Papa huilt de hele dag, mama is vrolijk en werkt heel hard.' Hij heeft gelijk, ik ben kapot."
LEES OOK: Achttien tips over vermissing Marc de Bonte, weinig concrete aanwijzingen
'Ontvoerd? Begraven?'Al tien dagen zoeken vrienden van Marly, van Marc en mensen van de Bladelse sportschool Training Unit intensief naar de vermiste Belgische kickbokser. Peter R. de Vries is door hen ingeschakeld. Ook is de vermissing behandeld bij Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Er wordt of is gezocht met speurhonden en er zijn tips van paragnosten nagetrokken.
Ludo Kaethoven vertelt: "Gisteren hebben we nog gezocht in de bossen bij Beerse, omdat een helderziende meldde dat hij daar begraven zou liggen. Eerder kregen we een tip dat hij ontvoerd was en in een bouwkeet zat."
Elke tip gaan ze na, hoe onwaarschijnlijk ook. "Je vergeeft het jezelf nooit, als die iets had kunnen opleveren. Inmiddels houden we met het ergste rekening. En het klinkt raar, maar je hoopt bijna dat hij een ongeluk heeft gehad."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.