Video

Voor deze verkiezingen komen kiezers wel in beweging

16 november 2016 om 21:42
nl
Wat gaat het worden? Altena, Almerwaard, Altena-Biesbosch of Maas en Merwe. In het land van Heusden en Altena kan al een paar dagen worden gestemd over de toekomstige naam van een nieuwe gemeente. En voor deze verkiezingen komen kiesgerechtigden wel in beweging. In amper vier dagen zijn al meer dan tienduizend stemmen uitgebracht.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Stemmen voor de nieuwe fusiegemeente kan digitaal of ouderwets met een stemkaart naar een stembus. In het verzorgingshuis Goezate in Werkendam staat zo'n ouderwetse stembus, inclusief hangslot. Op woensdagmiddag is het in de hal van het verzorgingshuis een komen en gaan van mensen die hun stem komen deponeren in de bus. De drukte bij de ouderwetse stembus gaat ook op, vooral op, voor het digitaal stemmen.
Deze verkiezing leeft wel"Ik heb vanmorgen nog contact gehad met het bedrijf dat we hebben ingezet voor het digitaal stemmen en die wisten te vertellen dat er al meer dan tienduizend stemmen zijn uitgebracht." Waarnemend burgemeester Yves de Boer van Werkendam lijkt het te zeggen met enige trots. "Dat is al een kwart van alle kiesgerechtigden. Als dit zo doorgaat dan krijgen we een heel hoog opkomstpercentage."
De stembussen blijven open tot en met 22 november. De digitale stembus zelfs tot klokslag middernacht van 22 op 23 november. Een dag later wordt de officiële uitslag bekend gemaakt.
AltenaHet lijkt vrijwel zeker dat de nieuwe naam Altena gaat worden. Die naam wordt het meest genoemd door mensen die een stembiljet komen deponeren in de stembus. Daarnaast is de naam al heel lang ingeburgerd en is ook op social-media de favoriet van deze verkiezing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.