Darter Michael van Gerwen in kwartfinale Grand Slam of Darts na overwinning op Thornton

17 november 2016 om 00:01
nl
Michael van Gerwen heeft in Wolverhampton de kwartfinale bereikt van het Grand Slam of Darts. De darter gaf de Schot Robert Thornton met 10-5 het nakijken. In de kwartfinale speelt Van Gerwen tegen Brendan Dolan uit Noord-Ierland.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

In het eerste gedeelte van de wedstrijd hielden beide darters gelijke tred. Bij de eerste break leidde van Gerwen met 3-2, al liet Thornton in de vijfde leg kansen liggen om Van Gerwen te breken. Bij de tweede pauze wees het scorebord 6-4 in het voordeel van de darter uit Gemonde aan. In het derde gedeelte van de partij gaf Van Gerwen de voorsprong niet meer uit handen, 10-5.  
AfgetekendDe kwartfinales worden vrijdag gespeeld. Van Gerwen ontmoet daarin Brendan Dolan. In de poulefase won Van Gerwen al afgetekend van de Noord-Ier, 5-1. Tilburger Benito van de Pas, Raymond van Barneveld en Danny Noppert krijgen donderdag een kans om zich bij de laatste acht te spelen.
Het toernooi in Wolverhampton kent een prijzengeld van circa 460.000 euro. Voor de winnaar ligt een bedrag van ongeveer 115.000 euro klaar.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.