Verdachten Posbankmoord in 2003 al gehoord als getuigen, voorarrest verlengd

17 november 2016 om 18:27
nl
De twee mannen uit Veghel en Boekel die verdacht worden van de Posbankmoord waren eerder bij de politie in beeld als getuigen. Frank S. uit Boekel en Souris R. uit Veghel werden een paar weken geleden opgepakt. Zij worden verdacht van de dood op Alex Wiegmink uit Drempt in 2003.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

Frank S. uit Boekel en Souris R. uit Veghel zijn vlak na de dood van Alex Wiegmink zelfs gehoord. Niet als verdachten, maar als getuigen. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat de twee mannen al in 2003 zijn gehoord als getuigen. "Ik kan niet zeggen hoe zij als getuigen in beeld kwamen. Dat was destijds en ook nu onderdeel van het onderzoek", zegt een woordvoerder tegen De Gelderlander.
ZIE OOK: Mannen uit Boekel en Veghel aangehouden voor Posbankmoord uit 2003, 'coldcasezaak opgelost'
Voorarrest verlengdHet voorarrest van Souris R. en Frank S. is donderdag met negentig dagen verlengd. Ze zitten niet langer in beperking en mogen dus familieleden ontvangen. Op 15 februari moeten de twee voor de rechter verschijnen.
ZIE OOK: Frank S. deed huilend zijn verhaal bij de overbuurman
De 44-jarige huisschilder Alex Wiegmink uit Drempt kwam in januari 2003 niet meer thuis van een rondje hardlopen op de Posbank in het Gelderse Rheden. 's Avonds vond de politie zijn verbrande lichaam in zijn uitgebrande auto in Erp. De zaak leek nooit meer te worden opgelost, tot enkele weken geleden.
DrugsconflictVolgens de Telegraaf heeft Frank S. bekend dat er op de Posbank een drugsconflict werd uitgepraat dat uit de hand liep. Doordat hij het geheim jarenlang met zich meedroeg, ontwikkelde hij psychische en lichamelijke klachten.
Volgens de advocaat van de andere verdachte, Souris S., beschikt justitie over een dna-match maar ook over andere belastende feiten, zo schrijft de Telegraaf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.