'Maak de belangrijke snelwegen in Brabant allemaal driebaans'

17 november 2016 om 13:13
nl
De belangrijke snelwegen in Brabant moeten allemaal driebaans worden. Dat vindt de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging BZW. Woensdag presenteerden zij hun Deltaplan Infra Noord-Brabant aan provinciebestuurder van verkeer Christophe van der Maat.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

"De bereikbaarheid van Noord-Brabant verslechtert in een hoog tempo. Dit zet een onverantwoorde rem op de economische ontwikkeling. Het versneld realiseren van een robuuste infrastructuur is daarmee van groot belang", aldus Anton van Beers van de BZW.
MaakindustrieIn Brabant zit een derde van de Nederlandse maakindustrie en in deze provincie zijn verschillende belangrijke transportgebieden. Ruim veertig procent van het goederenvervoer in Nederland gaat door Brabant. Maar de provincie kent volgens de BZW ook vele infrastructurele problemen, op de weg, het spoor en het water.
Zo heeft een belangrijk deel van de snelwegen in Brabant maar twee rijstroken. Dit is volgens de werkgevers de belangrijkste oorzaak van het groeiend aantal files in deze provincie, wat ook ten koste gaat van Brabantse bedrijven en de economische groei.
'Samen optrekken'De Brabantse werkgevers vragen de provincie Noord-Brabant om intensiever samen te werken bij een aanpak van de wegen. Maar de BZW weet ook dat de verantwoordelijkheid voor veel oplossingen bij de landelijke overheid ligt. Van Beers: "Daarom is het van groot belang, in aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar, samen op te trekken in de lobby naar Den Haag."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.