OM niet in beroep tegen straf doodrijder Nassim (3) uit Breda

17 november 2016 om 14:48
nl
Het Openbaar Ministerie in Breda gaat niet in hoger beroep tegen de straf die de rechter heeft opgelegd aan de Bredanaar die op Koningsdag de 3-jarige Nassim doodreed in Breda.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Verdachte Elias A. werd veroordeeld tot anderhalf jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook kreeg hij een rijontzegging van vier jaar. Volgens een woordvoerder van justitie zijn er geen aanknopingspunten om in beroep te gaan.
Feiten bewezenJustitie eiste drie jaar cel waarvan een jaar voorwaardelijk, maar kan zich vinden in het vonnis. "De rechter heeft onze verzoeken goed meegenomen. Zo is de verdachte veroordeeld volgens het volwassenrecht en volledig toerekeningsvatbaar verklaard", aldus het OM. De nabestaanden van Nassim zijn inmiddels geinformeerd.
ZIE OOK: Doodrijder van Nassim (3) uit Breda krijgt 1,5 jaar cel
Nassim stak op 27 april op de Veurnestraat tussen twee geparkeerde auto's door de weg over toen hij werd geschept door de auto van Elias A. Op het moment van de aanrijding reed A. minstens tachtig kilometer per uur, waar dertig was toegestaan. Het jongetje overleed ter plekke. Pas 's avonds meldde de verdachte zich bij de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.