Wethouder moet zich verantwoorden voor ruzie met scheidsrechter

17 november 2016 om 16:20
nl
De tuchtcommissie van de KNVB buigt zich binnenkort over het akkefietje tussen de Landerdse wethouder Ben Maathuis en een scheidrechter. De bestuurder sloeg tijdens de rust van de voetbalwedstrijd DAW Schaijk tegen SV Venray een bal uit de handen van de arbiter.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

De wethouder liep het veld op, omdat hij het niet eens was met een beslissing van de scheids. Zijn zoon raakte geblesseerd tijdens het duel op zondag 23 oktober. Maathuis vond dat de scheidsrechter er niet goed mee omging. Hij wilde hem hier na de eerste helft op aanspreken.
'Scheids keek niet naar hem om'“Een paar minuten voor rust maakte iemand een zware tackle op mijn zoon. Hij viel buiten de lijnen en kon niet meer meespelen. De scheidsrechter liet de wedstrijd doorgaan, zonder naar de geblesseerde speler om te kijken”, vertelde de wethouder eerder aan Omroep Brabant.
ZIE OOK: Wethouder gemeente Landerd weggestuurd bij voetbalwedstrijd van zoon
Volgens Maathuis ontstond er een woordenwisseling tussen hem en de scheids. Daarna sloeg hij de bal uit zijn handen. De arbiter zegt dat de wethouder vanuit het niets tegen de bal tikte. Hij dwong Maathuis daarna te vertrekken.
Datum niet bekendHet is volgens een woordvoerder van de KNVB nog niet bekend wanneer de zaak voorkomt bij de tuchtcommissie. Volgens hem gebeurt dit wel ‘zo snel mogelijk’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.