Oranje Zwart krijgt langer de tijd om problemen op te lossen, teams mogen weer voetballen

17 november 2016 om 16:23
nl
De teams van Oranje Zwart uit Helmond mogen komend weekend weer voetballen. De KNVB geeft de voetbalclub een maand langer de tijd om met een plan van aanpak te komen om problemen op te lossen. Wel kan Oranje Zwart onaangekondigde bezoekjes van de voetbalbond verwachten.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

De wedstrijden van de voetbalclub werden vorige week uit het schema gehaald door de KNVB. De voetbalbond legde de voetbalvereniging een zogeheten bezinningsweekend op. Dit vanwege ‘structurele problemen’ bij Oranje Zwart. De club had ook voor 1 november een plan van aanpak moeten maken, maar dit is niet gebeurd.
Vechtpartij in SevenumDe Helmondse voetbalclub kwam in maart van dit jaar in het nieuws

na ongeregeldheden na afloop van een wedstrijd van het eerste elftal tegen Sparta ’18 in het Limburgse Sevenum. Welke zaken er nog meer spelen, wil de KNVB niet zeggen.
ZIE OOK: Massale vechtpartij na amateurwedstrijd Oranje Zwart Helmond-Sparta'18, KNVB onderzoekt incident
“Binnen de organisatie zijn ze nu druk bezig met het plan van aanpak. Daarom mogen ze de komende weken in actie komen”, legt een woordvoerder van de KNVB uit. Tot alles op orde is, kunnen er de komende tijd dus wel waarnemers van de bond langskomen om te kijken hoe het gaat bij de voetbalclub.
'Bijzondere maatregel'Dat de duels van de club vorige week werden geschrapt, was volgens een woordvoerder van de KNVB redelijk bijzonder. Oranje Zwart valt onder de ‘aanpak risiscoverenigingen van de KNVB'. Sinds dit beleid per 1 januari is ingevoerd, is de Helmondse voetbalcub de eerste in onze provincie die de straf kreeg opgelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.