PSV accepteert boete en duel zonder publiek na negatieve spreekkoren

17 november 2016 om 18:25
nl
De tuchtcommissie van de KNVB heeft PSV een boete van 7.500 euro opgelegd voor de wanordelijkheden in het uitvak tijdens het duel Excelsior-PSV. PSV heeft de straf, die volgt na kwetsende spreekkoren richting scheidsrechter Danny Makkelie, geaccepteerd. Bij herhaling in de komende twee jaar moeten de Eindhovenaren één uitwedstrijd zonder publiek spelen.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

De straf is tot stand gekomen omdat PSV in de ogen van de aanklager betaald voetbal te weinig heeft gedaan om de aanstichters van de spreekkoren te identificeren. Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, laat op het digitale thuis van de club weten hoe dat komt. "Er werd door heel veel mensen in dat vak gezongen, helaas. Iedereen op heterdaad betrappen en identificeren is ondoenlijk."
ZIE OOK: Kwetsende spreekkoren PSV-supporters: ‘Makkelie gooide met opgestoken duim olie op het vuur' "Wij hebben daarom hen allemaal laten weten dat we dit niet nogmaals tolereren, dat het niet past binnen de kernwaarden van PSV", vervolgt Gerbrands zijn verhaal. "We accepteren de sanctie van de KNVB. Naast het normen en waarden verhaal kost het nu ook nog geld. Ik reken erop dat onze fans, die doorgaans voor een geweldige steun zorgen, beseffen dat dit niet de bedoeling kan zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.