Jetro Willems aast bij PSV op revanche. 'In mijn ogen zie je alleen vuur' - Omroep Brabant

Jetro Willems aast bij PSV op revanche. 'In mijn ogen zie je alleen vuur'

17 november 2016 om 18:36
nl
Jetro Willems is de laatste maanden één van de meest besproken PSV-ers. De aanvallende verdediger krijgt veel kritiek. Van fans, van de media en zelfs van PSV-trainer Phillip Cocu en bondscoach Danny Blind. Over zijn kwaliteiten bestaan geen twijfels, wél over zijn mentaliteit. Het kostte hem een basisplaats bij PSV en een plaats in de selectie van het Nederlands Elftal. Jetro Willems zegt zich de kritiek te hebben aangetrokken en klinkt strijdvaardig en opmerkelijk zelfkritisch.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Want Willems beseft ook dat hij aanzienlijk meer kan dan dat hij dit seizoen heeft laten zien. "Zeker. De afgelopen wedstrijden speelde ik wisselvallig. Zo hoort het niet. Ik begon het seizoen nadat ik een paar maanden geblesseerd was geweest. Ik kwam weer terug, maar speelde wisselvallig. Ik speelde misschien een 6, -of zelfs daaronder-, en er kwam er onzekerheid in mijn spel.  Nu weet ik zeker, en niet 99 maar 100 procent, dat ik harder terug kom."
'Mentaliteit tonen en uitstralen'Want het moet Willems, -die al in 2012 voor Oranje debuteerde-, rauw op z'n dak gevallen zijn dat hij niet nodig was bij Oranje en bij PSV op de bank terecht kwam. Maar dat had ook weer een voordeel. " Ik had omdat ik niet geselecteerd was nu wel even tijd om na te denken. Ik ben nu een ander persoon. In mijn ogen zie je alleen vuur. Je moet niet vergeten dat ik hier gekomen ben door m'n mentaliteit.  Dat is het enige wat ik nu moet doen. Mentaliteit tonen en uitstralen."
Op scherp door Cocu en BlindJetro Willems maakt nogal eens een laconieke indruk. Kritiek van journalisten en zelfs van fans pareert hij soms schouderophalend. Maar dat zowel Phillip Cocu als Danny Blind hem in het openbaar bekritiseerden lijkt aangekomen te zijn bij de nog steeds maar 22-jarige linksback. De twee coaches hebben bij Willems een gevoelige snaar geraakt.
Willems: "Klopt. Soms moet je het zelf doen, maar soms moet je ook respecteren dat je anderen nodig hebt. En dat heb ik gedaan. Ik sta op scherp en dat ga je zaterdag al in Tilburg (waar PSV tegen WillemII speelt) zien"

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.