Video

Voor één dag een andere baan? 'Minister-president lijkt me wel wat'

17 november 2016 om 18:06 • Aangepast 21 november 2020 om 05:58
nl
Altijd al eens willen meemaken hoe het is om één dag iemand anders baan te hebben. Donderdag was je kans tijdens de Dag van de Mobiliteit. Ook in onze provincie konden werknemers een dagje job-swappen. Enkele honderden mensen grepen hun kans.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

Onder hen Daisy van Toor. Ze heeft een baan in de gehandicaptenzorg. Nu mocht ze een dagje meedraaien op het laboratorium van het Bernhoven Ziekenhuis. "Dit is echt heel iets anders en technisch maar wel ontzettend leuk en interessant", aldus Daisy.
Ze wordt begeleid door Yvon van der Linden, klinisch chemicus van het Bernhoven Ziekenhuis. "Het is natuurlijk bijzonder dat je op deze manier de gelegenheid krijgt om te kijken hoe het er in een andere baan aan toe gaat", legt Van der Linden uit.
De dag van de mobiliteit is bedoeld om ideeën op te doen, jezelf te verrassen of gewoon maar eens verder te kijken dan je neus lang is. Als medewerker voor één dag krijg je ook wat mee van de cultuur binnen een andere organisatie. Mooi meegenomen in je eigen baan en misschien wel het belangrijkste wat je na zo'n dag opstrijkt.

Wachten op privacy instellingen...

Heel soms is een dagje kijken in andermans keuken het begin van een carriereswitch. Zover gaat het enthousiasme van Daisy nog niet. "Nee, ik ambieer geen baan als laborante maar ik heb wel veel opgestoken". Haar begeleidster Yvon van der Linden zou het ook wel eens willen proberen: "Een dagje als minister-president lijkt me wel wat".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.