Rel in Oosterhout: carnavalsprins Mienus XIII treedt binnen week af na roddels

17 november 2016 om 23:11
nl
Jeffrey Ramstijn uit Oosterhout is slechts vijf dagen geleden gekroond tot Prins Mienus XIII van Kaaiendonk en treedt nu al af. Dat laat het bestuur van de Oosterhoutse Carnavalsstichting De Smulnarren weten op haar website.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Roddels over dat hij een kroegverbod zou hebben, met illegale Polen zou werken en drugs zou gebruiken, werden hem te veel. "Hij ervaart dit als een persoonlijke teleurstelling en een te grote aanslag op zijn privéleven", zo schrijft het bestuur van De Smulnarren.
'Roddels uit de lucht gegrepen'Volgens de website Oosterhout nieuws.nl is Mienus XIII de kortstzittende Leutvorst van Kaaiendonk ooit. De lokale nieuwssite meldt dat er veel kritiek was op de aanstelling van Ramstijn als prins omdat hij niks van de Kaaiendonkse carnavalstradities zou weten. Ramstijn zegt tegen BN DeStem dat die kritiek klopt, maar dat hij nooit had verwacht dat zijn onervarenheid tot zoveel negativiteit zou leiden. "Ik dacht dat carnaval een feest van gezelligheid was", aldus Ramstijn in BN DeStem. De afgetreden prins zegt over de roddels dat ze volledig uit de lucht zijn gegrepen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.