Megahagelstorm levert autistische Mark een baan op, maar uitdeuken gaat het niet worden

18 november 2016 om 12:09
nl
Voor de meeste mensen uit Someren, Asten, Valkenswaard, Luyksgestel en omgeving was het noodweer eind juni een nare ervaring, maar voor de 29-jarige Mark Michels heeft het toch iets moois opgeleverd: werk.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Michels zat al 2,5 maand zonder baan toen het noodweer zijn woonplaats Valkenswaard trof. "Zoals heel veel mensen werd ook ik getroffen door hagelschade. Mijn auto was er slecht aan toe. Dus ik heb de wagen aangemeld bij Bekkers autoschade."
Total lossVanwege de drukte had Bekkers tijdelijk een speciaal hagelschadecentrum opgezet. Daar concludeerde een expert dat de auto van Michels economisch total loss was. Helaas. Michels zag hoe druk het was en ondanks dat hij autisme heeft, durfde hij het aan om een brutale vraag te stellen. "Ik dacht misschien is dit wel iets voor mij. Dus ik vroeg of ik ook auto's kon komen uitdeuken."
Uitdeuken gaat hem niet worden, zei de filiaalmanager tegen Mark. Ze hadden geen tijd om hem dat in korte tijd te leren. "Toen vroegen ze me of ik goed was met computers en boden ze me administratief werk aan." Mark kwam op gesprek, liep een halve dag mee en binnen een week ging hij al aan de slag als administratief medewerker. "Inmiddels heb ik een halfjaarcontract van 36 uur per week."
LEES OOK: Drie maanden na het noodweer zijn heel veel auto's nog steeds niet gerepareerd
Nog steeds druk met hagelschadeHoewel het schadecentrum is opgedoekt, is het bedrijf nog steeds druk met hagelschade. "De grootste drukte is nu wel voorbij, maar het gaat nog steeds door."
LEES OOK: Megahagel en schade door heftig onweer in Zuidoost-Brabant: 'Het was echt angstaanjagend'
Michels vertelde bij zijn aanstelling meteen dat hij autisme had, maar dat was voor het bedrijf geen probleem. "In mijn geval betekent het dat ik sommige sociale dingen niet herken. Ik weet niet altijd hoe mensen reageren. Op het werk gaat het de ene dag beter dan de andere. Maar ik heb er veel plezier in en doe iedere dag steeds mijn best."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.