Brandalarm parkeergarage blijft maar loeien, omwonenden zijn het spuugzat

18 november 2016 om 08:30 • Aangepast 21 november 2020 om 05:57
nl
Nog altijd worden de omwonenden van de parkeergarage van winkelcentrum Meerrijk gek van het brandalarm dat om de haverklap afgaat. Donderdagavond was het weer zover. En een dag eerder loeide het alarm ook al onophoudelijk. Een medewerker van beveiligingsfirma G4S besloot donderdag het hele alarm uit te zetten.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Volgens een omwonende is er maandag spoedoverleg tussen alle betrokken partijen om voor eens en altijd de situatie op te lossen. Tot nu toe wezen alle betrokkenen naar elkaar, omdat het vervangen van het systeem tonnen kost.
Bij regen gaat het continu afVolgens de beheerder van de parkeergarage is het sprinklersysteem dat bij de bouw werd aangelegd niet geschikt voor de situatie. Omdat de parkeergarage grote open delen heeft, verandert de luchtstroom continu. Ook is het systeem gevoelig voor de vochtigheid in de garage. Bij regen gaat het alarm continu af.
Nu het uit staat kunnen omwonenden eindelijk een nacht rustig slapen. Het is alleen te hopen dat er geen brand uitbreekt, want dan is er geen systeem dat de omwonenden waarschuwt. De vraag is of dat überhaupt nog helpt, omdat buurtbewoners er inmiddels automatisch vanuit gaan dat het loos alarm is. Hoe gefrustreerd omwonenden inmiddels zijn, blijkt wel uit de vele reacties op Twitter.



Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...



Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.