DNA op muts leidde naar verdachte Posbankmoord

18 november 2016 om 09:18
nl
De doorbraak in de zogeheten Posbankmoord kwam dankzij het gevonden DNA van verdachte Souris R. uit Veghel. Volgens De Gelderlander werd zijn DNA gevonden op een muts waarin gaten voor de ogen geknipt waren. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dit tegenover de krant.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De muts werd gevonden in een prullenbak vlakbij de uitgebrande auto in Erp. In die auto werd in 2003 het lichaam van Alex Wiegmink uit Drempt gevonden.
Er was al bekend dat er DNA was gevonden op de muts, maar onduidelijk was bij wie dat DNA-spoor hoorde. Nu blijkt dat het is gelinkt aan Souris R. Hij moest namelijk voor een ander misdrijf aan justitie zijn DNA afstaan. Vervolgens bleek dat er een link was met de onopgeloste Posbankmoord, schrijft de krant. Reden voor het OM om de zaak te heropenen.
ZIE OOK: Frank S. deed huilend zijn verhaal bij de overbuurman
Frank S. heeft bekendDonderdagavond werd bekend dat Frank S. uit Boekel de politie heeft verteld dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Wiegmink. Wat het motief voor de moord was, is niet bekend. Souris R. beroept zich op zijn zwijgrecht, aldus zijn advocaat Frank van Gaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.