Zoekactie langs Spaanse kust naar hartsvriendinnen Sam en Femke (16): vaders zoeken mee met politie

19 november 2016 om 01:21
nl
De grote zoektocht naar twee vermiste meisjes uit Bergen op Zoom in Spanje ging vrijdag in alle hevigheid verder. De vaders van Femke Lucas en Sam Bruijs doorzochten samen met de Spaanse politie verschillende plaatsen in het zuiden van het land. Volgens de laatste aanwijzingen zijn de meisjes op dit moment in Marbella, dat ongeveer 60 kilometer ten westen van Malaga ligt.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Femke Lucas en Sam Bruijs, hartsvriendinnen van 16 jaar oud, gingen dinsdagochtend naar school in Bergen op Zoom, het Roncalli. Daar hebben ze in de pauze hun telefoons aan een klasgenoot gegeven.
Deze vriendin had ‘geen idee waar ze naartoe gingen’. Daarna verlieten Femke en Sam het schoolplein en gingen ze met het openbaar vervoer naar Eindhoven Airport.
Vanaf daar hebben ze het vliegtuig naar het Zuid-Spaanse Málaga gepakt. Op dat moment reisden ze alleen, blijkt uit camerabeelden. Ze hebben met niemand over hun reis naar Spanje gesproken.
Eén van de meiden volgt Spaans op school en kan zich verstaanbaar maken, maar voor zover bekend kennen ze niemand in het land.
ZIE OOK: Ongerustheid en vragen op Roncalli Scholengemeenschap na vermissing van Femke en Sam[Tweet:https://twitter.com/marjanka_radio/status/799595216697061376]
Honderden opsporingsberichtenDe vermissing wordt in zowel Nederland als Spanje serieus opgepakt. Volgens de politie gaat het om twee standaardleerlingen zonder noemenswaardig verleden.
Verontrustend is het feit dat ze op geen enkele manier te bereiken zijn. Het laatste spoor dat naar hen leidt is dat ze woensdagochtend vroeg hebben gepind in Málaga. Hun rekeningen worden in de gaten gehouden. Ze kunnen nog altijd geld opnemen.
In Brabant werkt een groepje rechercheurs aan de zaak. In Spanje besteden diverse grote televisiezenders en kranten aandacht aan de vermissing. Op Facebook en Twitter duiken bovendien honderden opsporingsberichten op. Deze worden massaal gedeeld door duizenden gebruikers.
Ook Peter R. de Vries is gevraagd om hulp. Volgens de misdaadverslaggever gaat het om een opmerkelijke zaak en is alle paniek begrijpelijk.[Tweet:https://twitter.com/marjanka_radio/status/799583894433624064]
ZIE OOK: 'Het is hier echt crisis', ouders vermiste Femke en Sam (16) zoeken Spaanse media op
'Geen verleden met weglopen'Voor beide families is de vermissing van de twee hartsvriendinnen een groot raadsel. Ze verkeren al dagenlang in grote onzekerheid. Wat verbazing wekt is dat de meiden weinig bagage hebben meegenomen en hun telefoons en laptops expres thuis hebben gelaten, waarschijnlijk om niet getraceerd te worden.
De politie onderzoekt drie tips die zijn binnengekomen over de zestienjarige meisjes. Een van de tips is uit Spanje afkomstig. Daarin wordt gesproken over een verblijf in Marbella.
Daarnaast is er een tip uit de vrienden- en kennissenkring die ook verwijst naar een verblijfplaats in Spanje. Een derde tip gaat over een verblijfplaats in Nederland.
ZIE OOK: Vliegtickets boeken als minderjarige: mag en kan dat? ‘Er moeten blokkades komen’[Tweet:https://twitter.com/marjanka_radio/status/799566256080703489]
'Zorgvraag'"Vaak zit er bij pubermeiden die weglopen een zorgvraag achter, maar dat is hier beslist niet het geval", aldus een woordvoerder. “Dit zijn geen meisjes die een verleden met weglopen hebben. Wat hun motieven zijn om zomaar te vertrekken, dat zijn we nu aan het onderzoeken."
Om de meisjes zo snel mogelijk te vinden, onderzoekt de politie hun laptops en worden de bankrekeningen gecontroleerd. Er wordt niet gedacht aan criminele bemoeienis.[YouTube:https://youtu.be/sBpuhEC-QnI]
MinderjarigDe Nederlandse politie houdt contact met collega's in Spanje en onderzoekt de apparatuur die Sam en Femke hebben achtergelaten. Er is vooralsnog nog geen reden om aan te nemen dat er iets ernstigs aan de hand is.
“We hopen van harte dat dit een roep om aandacht is", meldt een woordvoerder van de families. De Spaanse politie, de Guardia Civil, vraagt middels een Twitter-bericht aandacht voor de vermissing. Voorlopig vertrekken er geen Nederlandse agenten naar Spanje.
Als jij Femke en Sam hebt gezien, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Of via WhatsApp (06-1220 7006).[Tweet:https://twitter.com/marjanka_radio/status/799563158390276096][Tweet:https://twitter.com/guardiacivil/status/799508567107731457][Tweet:https://twitter.com/johnvandertol/status/799242213255430144][Tweet:https://twitter.com/KansrijkID/status/799510676024754178][Tweet:https://twitter.com/courtneyheerenx/status/799189088536555520]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.