Schip gevonden na botsing op Merwede: ‘Het had veel erger kunnen aflopen'

18 november 2016 om 10:21
nl
De schipper die donderdagavond betrokken raakte bij een botsing met een veertaxi op de Merwede in Werkendam, is twee kilometer verder gestopt in het Zuid-Hollandse Gorinchem. Volgens Johan Hania, bedrijfsleider van watertaxi Riveer, was de schipper aangehouden, maar dat wordt ontkend. "We zijn in overleg met de autoriteiten verderop gestopt en hebben de politieagenten vriendelijk aan boord gelaten."
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Een veerboot kwam donderdagavond in botsing met een binnenvaartschip. Drie mensen raakten gewond. Twee passagiers liepen door de klap kneuzingen op, de kapitein van de pont werd met snijwonden naar het ziekenhuis gebracht. “Het had veel erger kunnen aflopen", zegt Hania.
Na de aanvaring voer het binnenvaartschip door. Waarom de andere schipper is doorgevaren, wordt uitgezocht. “Als je op een normale manier bezig bent met je vak, moet je dat wel gemerkt hebben”, aldus Hania.
'Behoorlijke strop voor ons'De schade aan de watertaxi is aanzienlijk. “Er zit een groot gat in de kop”, verzucht Hania. “Dit is een behoorlijke strop voor ons, maar we gaan ons best doen om ervoor te zorgen dat onze passagiers zo min mogelijk hinder hebben.”
Rijkswaterstaat en de politie doen vrijdag verder onderzoek naar het ongeluk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.