Peter R. de Vries over vermiste Sam en Femke: 'Achterlaten mobieltjes is nogal wat'

18 november 2016 om 17:44
nl
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries houdt er sterk rekening mee dat de vermiste tieners Sam en Femke niet gevonden willen worden. De hartsvriendinnen uit Bergen op Zoom hebben dinsdagochtend, vlak voor hun vlucht naar Málaga, hun telefoons achtergelaten bij een goede vriendin.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De ouders van de spoorloze tieners hebben De Vries inmiddels om hulp gevraagd. “Ik vind het begrijpelijk dat iedereen in paniek is. Stel je voor dat je dochter van 16 op school zit en zomaar ineens op het vliegtuig stapt naar een raadselachtige bestemming”, zegt hij in RTL Boulevard.
De Vries houdt geen rekening met een misdrijf. “Ik denk wel aan een weloverwogen actie van die twee meiden, maar zonder dat er thuis sprake is geweest van incidenten of spanningen.” Desondanks moet de vermissing serieus worden opgepakt, aldus De Vries. “Het feit dat deze meiden van 16 hun telefoon hebben achtergelaten, dat is nogal wat. Daar zijn ze mee getrouwd bij wijze van spreken.”
ZIE OOK: 'Femke en Sam niet meer in Málaga', vaders vermiste meisjes zoeken en flyeren volop in Spanje
Drie tipsDat laatste wijst erop dat de meiden niet gevonden of benaderd willen worden, vermoedt De Vries. “Ik vind het goed dat de politie hier met een man of zeven of acht op zit. Het is een verdwijning waarop je als politie moet acteren.” Volgens De Vries spreekt een van de twee meiden Spaans en koestert ze een liefde voor Spanje. "Maar het is niet zo dat ze daar ooit samen op vakantie zijn geweest of er bekenden hebben zitten."
Bij de politie in Nederland zijn vooralsnog drie tips binnengekomen over de vermissing van Sam en Femke.[YouTube:https://youtu.be/sBpuhEC-QnI]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.