Bed in badkamer om te kunnen slapen ondanks op hol geslagen brandalarm parkeergarage

18 november 2016 om 15:19 • Aangepast 21 november 2020 om 05:56
nl
Het brandalarm van de parkeergarage van winkelcentrum Meerrijk in Eindhoven blijft maar loeien. Om de haverklap is het zo ver. Omwonenden zijn ten einde raad en doen er alles aan om te kunnen slapen. Zo ook Tjitske Hartman, die uit wanhoop 'een nieuwe slaapkamer heeft gecreëerd' in haar badkamer.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

"Het is alsof dat alarm in mijn huis staat", vertelt de creatieve buurtbewoonster. "Het is dramatisch." Tjitske woont op de eerste verdieping boven een opening van de parkeergarage. Recht onder haar slaapkamerraam gaat het alarm telkens af.
LEES OOK: Brandalarm parkeergarage blijft maar loeien, omwonenden zijn het spuugzat
Ten einde raad sleepte Tjitske haar bed naar de badkamer. "Ik wil gewoon slapen. Het is de enige plek in mijn huis dat inpandig is."
Ongeschikt systeemHet systeem dat bij de bouw werd aangelegd is niet geschikt voor de situatie. Omdat de parkeergarage grote open delen heeft, verandert de luchtstroom continu. Ook is het systeem gevoelig voor de vochtigheid in de garage. Bij regen gaat het alarm continu af.
Het probleem loopt volgens de Eindhovense al jaren. "Bij herfstweer weet je zeker dat het misgaat." De bewoners komen nu samen in actie om te zorgen dat ze gewoon rustig kunnen slapen. Er is een petitie in de maak.
LEES OOK: Omwonenden parkeergarage Meerhoven in Eindhoven worden gek van brandalarm
OordoppenOf andere omwonenden het probleem ook zo creatief hebben opgelost weet Tjitske niet. "Het is belachelijk maar wel slim. Verder dan oordoppen komen de meesten niet."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.