Verwarde, trippende jongen opgepakt met gasdrukpistool en hasj

18 november 2016 om 11:19 • Aangepast 21 november 2020 om 05:56
nl
De politie heeft woensdagavond in Den Bosch een verwarde jongen opgepakt omdat hij een gastdrukpistool en hasj in zijn woning had liggen. Hij belde de politie zelf omdat hij bang was dat hij bedreigd zou worden.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

De meldkamer had een vermoeden dat de jongen in de war was en vroeg de politie om langs te gaan. De politie ging ernaartoe en toen de agenten arriveerden zagen ze de jongen op straat staan. Hij kwam verward en paranoïde over. De jongen was niet agressief maar gaf aan dat hij voor iedereen bang was en was duidelijk onder invloed van drugs. Hij vertelde de agenten ook dat hij al een paar dagen achter elkaar non-stop speed had gebruikt.
Gasdrukpistool en blok hasjDe politie ging de woning binnen met hem en zijn ouders en vonden in de woonkamer een gasdrukpistool en een blok hasj. De jongen gaf meteen aan dat het van hem was en de politie besloot hem aan te houden.
Op het bureau is hij donderdag verhoord over de spullen. Daar werd ook hulpverlening ingeschakeld. De crisisarts had het vermoeden dat de jongen in een drugspsychose zat en hij is na overleg opgenomen. De jongen heeft van justitie een dagvaarding gekregen voor het verboden wapen- en drugsbezit.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.