Na enorme bandenbrand wil recyclingbedrijf Someren-Heide op dezelfde plek verder

18 november 2016 om 14:44
nl
Het afgebrande Van den Hoogen Recycling in Someren-Heide heeft een vergunning aangevraagd om een doorstart te maken. Het bedrijf wil op dezelfde plek verder. Dat laat de gemeente Someren weten.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

“Het college van burgemeester en wethouders wil niet dat het bedrijf hier blijft, toch nemen de we de aanvraag gewoon in behandeling”, legt een woordvoerder uit. Het bedrijf heeft de vergunningaanvraag ingediend op 9 november. Toen was de brand nog niet geblust.
ZIE OOK: Bewoners Karspoor op de vlucht voor rook na enorme brand in Someren-Heide
"Zo'n bedrijf moet daar natuurlijk niet meer terugkomen. Dat wil niemand. We wilden het bedrijf al verplaatsen en dat willen we nog", zei burgemeester Alfred Veltman eerder. Toch moet de aanvraag gewoon in behandeling worden genomen. “We moeten ons namelijk aan de wetten houden”, luidt de uitleg.
Bewoners willen van bedrijf afOmwonenden zijn het bedrijf liever kwijt dan rijk. Ze maakten zich ook al voor de langdurige bandenbrand zorgen om de brandveiligheid van het bedrijf. Ook meerdere politieke partijen zetten vraagtekens bij het bedrijf en willen dat de onderste steen bovenkomt over de oorzaak van de brand.
"Hij moet ook ook verder"Volgens een woordvoerder van het bedrijf is de aanvraag van de vergunning geheel volgens de procedure. "Het is voor de eigenaar een drama, maar hij moet ook verder, hij heeft personeel in dienst." Het zou volgens hem gewoon nodig zijn om de vergunning aan te vragen, omdat er anders geen geld vrijkomt van de verzekering.
Of het bedrijf op dezelfde plek herbouwt gaat worden is nog maar zeer de vraag. "We zijn in gesprek met de gemeente over wat de beste plek zou zijn om te herbouwen. De eigenaar wilde vóór de brand al wel nadenken over een verhuizig, dat wil hij nu nog steeds", vertelt de woordvoerder.
Geen sorryMensen in de buurt hebben een week lang last gehad van de brand. Sommige gingen uit angst voor de flinke rook tijdelijk ergens anders slapen. Ook woningen raakte beschadigd door de rook. De eigenaar zou het vervelend vinden voor de buurtbewoners, maar heeft nooit dat nooit uitgesproken of sorry gezegd. "Er heeft ook niemand gezegd dat ze het vervelend voor hém vinden", zegt de woordvoerder.
De brand brak anderhalve week geleden uit en het duurde meer dan vijf dagen voordat de brand uit was. Onderzoeksbureau Stekelenburg uit Breda gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.