Weer twee arrestaties voor moord op Jan van Mosselveld in 2001

18 november 2016 om 13:55 • Aangepast 21 november 2020 om 05:56
nl
De politie heeft donderdag twee mannen van 35 uit het Belgische Beringen aangehouden die betrokken zouden zijn bij de dood van Jan van Mosselveld in 2001. Van Mosselveld kwam in zijn woning aan de Antoon Coolenlaan in Bladel door meerdere schoten om het leven.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Een 35-jarige Belg werd maandagochtend al aangehouden in de gevangenis van Hasselt. Hij kwam in beeld door een DNA-match. Door die match opende het coldcaseteam van de politie de zaak weer. Het OM werkte nauw samen met de Belgische autoriteiten.
Meer duidelijkheidIn de loop van het onderzoek kwam er steeds meer duidelijkheid over wat er in 2001 precies is gebeurd. Donderdagmiddag meldden twee Belgen zich bij het politiebureau. Ze kwamen samen met een advocaat en gaven aan betrokken te zijn bij de zaak.

Wachten op privacy instellingen...

In de zaak zitten nu dus drie verdachten vast. Een Belgische onderzoeksrechter beslist op een later moment over de uitlevering van de verdachte die vastzit in België. Het onderzoek naar de dood van Van Mosselveld gaat intussen gewoon door. Het coldcaseteam verwacht mogelijk nog meer aanhoudingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.