Hoger beroep in zaak tegen verzekeraar om hagelschade

18 november 2016 om 14:33
nl
ZLTO gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechter in het kort geding van melkveehouder Theo Sonnemans uit Someren tegen Achmea/Interpolis. Dat melden ze op hun website. Het bedrijf van Sonnemans werd eind juni verwoest door een hagelstorm.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Twee weken geleden oordeelde de rechter dat Achmea/Interpolis geen schadevergoeding hoeft uit te keren. Volgens de agrarische verzekeraar is schade als gevolg van een hagelstorm geen stormschade.
Bewijsvoering is onvoldoende onderzochtDe uitspraak viel slecht bij ZLTO, Sonnemans en een dertigtal boeren die ook een afwijzing kregen. ZLTO meldt dat de rechter de bewijsvoering in het kort geding onvoldoende heeft onderzocht.
LEES OOK: Boer uit Someren krijgt hagelschade door noodweer niet vergoed
“De rechter oordeelde dat de ijsbrokken alleen konden ontstaan door de storm, maar dat de schade enkel het gevolg is van hagel. Dat vinden wij geen logische redenering,” zegt ZLTO-jurist Rico Ligtvoet. Hij ziet in hoger beroep kansen op diverse punten. “Ons belangrijkste argument is dat de storm van 23 juni verantwoordelijk is voor de grote ijsbrokken die uit de lucht vielen. Daar hebben we genoeg bewijzen voor. 'Drie rechters zullen zich opnieuw over de zaak gaan buigen. Wanneer zij bereid zijn verder te kijken naar de bewijsvoering, zien we de kansen voor Sonnemans positief in.”
BodemprocedureEn ook Sonnemans houdt de moed erin. “Als er geen storm was geweest, had de hagel nauwelijks tot geen schade kunnen aanrichten.” Als het hoger beroep geen uitkomst biedt is er kans op een bodemprocedure. “Dat is een lang proces, terwijl ik het geld nu nodig heb, want het dak moet erop.”
LEES OOK: Eerste rechtszaak boer tegen verzekeraar om hagelschade
Binnen twee weken stelt de advocaat van Sonnemans spoedappel in. Naar verwachting volgt binnen enkele maanden de uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.