Ongerustheid en vragen op Roncalli Scholengemeenschap rondom vermissing van Femke en Sam

18 november 2016 om 23:00 • Aangepast 21 november 2020 om 05:56
nl
Waarom zijn Femke Lucas en Sam Bruijs plotseling naar Spanje vertrokken? De vermissing van de twee tieners uit Bergen op Zoom roept veel vragen op bij hun schoolgenootjes van de Roncalli Scholengemeenschap.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

Vooral omdat het 'lieve en nette meisjes zijn'. Hun mobiele telefoons lieten ze voor vertrek achter bij een vriendin. Dat meisje zit zichtbaar vreselijk in haar maag met de vermissing van haar vriendinnen: "Ik wist echt niet wat ze gingen doen."

Wachten op privacy instellingen...

De havisten Femke en Sam zitten in het eindexamenjaar. Sinds dinsdag worden de vriendinnen vermist en vermoedelijk zitten ze in het zuiden van Spanje. Niemand weet precies waar de meisjes zijn.
“Het zijn lieve meisjes. Niet de types hiervoor”, vertelt een van de leerlingen vlakbij het schoolplein. “Tijdens de les Informatica zaten veel leerlingen achter hun computers het laatste nieuws over Femke en Sam te volgen”, beschrijft een andere leerling de betrokkenheid op school.
ZIE OOK: Peter R. de Vries over vermiste Sam en Femke: 'Achterlaten mobieltjes is nogal wat'
'Erg gschrokken'Ook voor rector Ludo Heesters kwam het vertrek van de meisjes volkomen onverwacht: "We zijn erg geschrokken. Sam en Femke zijn heel lieve meiden. Van onbesproken gedrag om het zo maar te zeggen."
Hij vervolgt: "De politie doet onderzoek en spreekt met vrienden en vriendinnen van de meisjes. En wij hebben zelf ook al de nodige gesprekken met leerlingen gevoerd. Daarnaast onderhouden we nauw contact met de ouders van Sam en Femke."
Op het schoolplein wordt veel gepraat en gespeculeerd: ‘loverboys, ruzie thuis en depressie’. Tot frustratie van anderen: "Er wordt zoveel gezegd, maar niemand weet wat er nu eigenlijk van klopt." Over de geruchten stelt rector Heesters: "Het is aan de instanties om die te onderzoeken."

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.