Vermissing Marc de Bonte: zoektocht bij gemaal in Best levert niets op

19 november 2016 om 11:28 • Aangepast 21 november 2020 om 05:55
nl
De politie zoekt niet langer in een gemaal in Best naar de vermiste kickbokser Marc de Bonte. De zoekactie in het Wilhelminakanaal is zaterdagochtend gestaakt; zij leverde niets op volgens een politiewoordvoerder.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Er werd gezocht bij het Europaplein in Best, vlakbij de plek waar de auto van De Bonte eerder werd gevonden.

Wachten op privacy instellingen...

Een luik van het gemaal was niet afgesloten, meldde de politie. De familie van de man tipte de politie na concrete aanwijzingen van een paragnost.
Tips van helderziendenFamilieleden van Marc de Bonte en zijn vriendin Marly de Laat zijn de afgelopen tijd benaderd door diverse paragnosten met tips.“Een van hen kwam steeds opnieuw op dezelfde plek uit, bij het kanaal”, vertelt René de Laat, de vader van Marly aan Omroep Brabant.

Hangslot ontbreekt“Wij hebben daarop contact gezocht met het waterschap en de gemeentewerf. Toen werd duidelijk dat er drie gemalen onder de grond zitten bij het kanaal. Ze zijn afgesloten met deksels met een hangslot, maar bij één van deze gemalen bleek een slot te ontbreken.” Voor de politie was het reden om opnieuw onderzoek te doen in Best. Het gemaal is tijdelijk stilgelegd.
Ondertussen verkeert de familie al twee weken in onzekerheid. “Dat we nog steeds geen idee hebben wat er met Marc is gebeurd, is slopend”, aldus De Laat. “De rillingen lopen momenteel bij ons over de rug. We willen eindelijk duidelijkheid. Ook nu flakkert de hoop weer op, maar we zijn al eerder teleurgesteld, dus het is afwachten.”

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Zoon (10) kickbokstrainer over Marc de Bonte: 'Ik mis mijn grote broer' http://brabantn.ws/UNKRenault Clio teruggevondenDe kickbokser vertrok vanuit het Belgische Turnhout naar zijn vriendin Marly in Best, waar hij nooit aankwam. Zijn auto, een zwarte Renault Clio, werd later teruggevonden aan de Wilhelminakanaalstraat in Best.
De politie kreeg anderhalve week geleden achttien tips binnen over de vermissing na de uitzending van Opsporing Verzocht. Concrete aanwijzingen over het lot van de 26-jarige kickbokser zaten er niet bij. Vrienden van De Bonte hebben een beloning van 4350 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.