De uitspraak in de zaak Nicole van den Hurk

21 november 2016 om 16:18
nl
Veertien jaar cel hangt Jos de G. boven het hoofd voor de doodslag op Nicole van den Hurk. Maandag doet de rechtbank in Den Bosch uitspraak in deze zaak. De Helmondse Jos wordt verdacht van doodslag op de toen 15-jarige Nicole. Dat is inmiddels 21 jaar geleden. Vandaag wordt duidelijk of de rechter meegaat met de eis van het Openbaar Ministerie. Zodra de zaak begint is alles te volgen in ons liveblog:
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

[scribblelive:http://scrbliv.me/2408158]
Vekracht en doodgestokenIn de vroege ochtend van vrijdag 6 oktober 1995 verdwijnt de 15-jarige Nicole van den Hurk, op weg naar haar bijbaantje in een winkelcentrum in Eindhoven. Het luidt het begin in van een van de meest spraakmakende en langdurige zaken van de laatste twintig jaar in Brabant.
Het lichaam van Nicole wordt na anderhalve maand gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. Ze verkracht en met een Zwitsers zakmes doodgestoken.
ZIE OOK: 21 jaar onduidelijkheid in de zaak Nicole van den Hurk
In de slip van Nicole zijn meerdere DNA-sporen gevonden. Ook het DNA van Jos de G. zit in het gevonden materiaal. In januari 2014 wordt De G. opgepakt en sindsdien zit hij vast.
Jos de G. ontkent dat hij in 1995 de Eindhovense Nicole van den Hurk heeft verkracht en gedood. Volgens hem zit hij al 33 maanden onschuldig vast. "Ik kan niet mijn verantwoordelijkheid nemen voor iets dat ik niet gedaan heb." De Helmondse verdachte heeft in een eerdere zitting al gezegd niet bij de uitspraak te zijn. "Daar wil ik niet bij zijn."
'Een monster'Ad van den Hurk, vader van Nicole, vindt De G. een monster. Hij verwijt hem dat hij tijdens het proces geen enkel berouw heeft getoond. "Dit is geen mens, maar een vreselijk wezen", zei Van den Hurk eerder in de rechtszaal.
ZIE OOK: Straf nooit hoog genoeg voor iemand die dochter vermoordde', zegt Ad van den Hurk
Lees alles over de dood van Nicole van den Hurk op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/nicolevandenhurk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.