FC Oss bezweert crisis na zege in degradatiekraker

19 november 2016 om 00:35 • Aangepast 21 november 2020 om 05:55
FC Oss heeft vrijdagavond een cruciale zege geboekt in de Jupiler League. De Ossenaren wonnen in een hemeltergend slechte wedstrijd met 2-1 van hekkensluiter Achilles'29.
Profielfoto van Joost van Erp
Joost van Erp

De laatste plaats, die aan het einde van het seizoen degradatie naar de Tweede Divisie oplevert, is daardoor voor de ploeg van trainer François Gesthuizen wat meer uit zicht. De druk op Gesthuizen was de laatste weken enorm, de Osse fans willen dat hij (en de rest van de technische staf) zijn biezen pakt.

Oss kwam in Groesbeek vlak voor rust op achterstand. Doelman Ronald Koeman junior stopte een strafschop, maar zag de rebound van Eef van Riel binnenvliegen. De Osse fans, er waren er zo'n 150 in Groesbeek, waren hevig teleurgesteld en scandeerden 'Gesthuizen, oprotten'.

Lazic gaat losMaar na de pauze kwam het toch nog goed voor FC Oss. De ommekeer was het inbrengen van aanvaller Bodan Lazic. Hij had een paar fraaie acties in huis en gaf Oss iets extra's. Topscorer Tom Boere maakte na 67 minuten de 1-1. Nog geen 120 seconden later tekende Justin Mathieu voor de 1-2. De zege was daarmee binnen, tot opluchting van alles en iedereen bij Oss. Een sportieve crisis werd daarmee bezworen.

FC Oss heeft door de zege nu zes punten voorsprong op hekkensluiter Achilles. De thuisploeg eindigde het duel overigens met tien man. Coen Gortemaker kreeg vlak voor het einde rood na een harde overtreding op Mathieu. De aanvaller moest geblesseerd van het veld.