Topper tussen NAC en VVV blijft onbeslist

19 november 2016 om 00:17
De topper in de Jupiler League tussen NAC en VVV is vrijdagavond geëindigd in een gelijkspel. In Breda kwamen beide ploegen niet verder dan 0-0. "We waren de betere ploeg en hopen dat we de supporters hebben laten zien dat er zeker wat in deze ploeg zit",zegt NAC-verdediger Fabian Sporkslede.
Profielfoto van Ronald Strater
Ronald Strater

In een volgepakt Rat Verlegh Stadion in Breda waren beide ploegen in de eerste helft over het algemeen aan elkaar gewaagd. VVV liet NAC komen, maar de Bredase ploeg ging niet blind in de aanval. Daardoor ontstonden er niet heel veel kansen.
Scherpte voor de goalDe thuisploeg, wel de bovenliggende partij dus, had de meeste aanspraak op een doelpunt. Maar NAC miste op het moment suprême scherpte voor de goal.
Na een half uur spelen stevende NAC-spits Cyriel Dessers op keeper Van Crooij af, maar faalde in de afwerking. Daarvoor was Giovanni Korte al gevaarlijk geweest met een kopbal.
"We konden niet als een kip zonder kop gaan aanvallen, want daar zijn ze te goed voor", zegt NAC-coach Marinus Dijkhuizen. "In de omschakeling zijn ze heel gevaarlijk. We waren de iets fittere ploeg, met betere kansen, maar het ontbrak een beetje aan de final touch."
SpelbeeldNa rust veranderde het spelbeeld niet veel, al waren er in de beginfase goede kansen voor beide ploegen. Bijvoorbeeld Dessers voor NAC en Sleegers voor de Limburgers.
MondjesmaatEen doelpunt hing in de lucht, voor NAC, want de thuisploeg drong steeds meer aan. Maar VVV, dat eigenlijk vooral speelde om niet te verliezen, kreeg via Ralf Seuntjens toch de beste kans. In de 69e minuut schoot de spits in vrije positie naast.
NAC probeerde daarna nog wel, maar werd maar mondjesmaat gevaarlijk. Het bleef 0-0 in Breda waardoor VVV de koppositie in de Jupiler League verloor aan provinciegenoot MVV. De Bredase ploeg steeg een plaatsje naar de vijfde plek.
'NAC was beter'"Zij hebben gewoon een sterke ploeg", zegt NAC-verdediger Fabian Sporkslede over tegenstander VVV. "Dus het is gewoon knap dat wij vandaag de betere waren. En we hopen dat we de supporters hebben laten zien dat er zeker wat in deze ploeg zit."