Schoonfamilie zoekt uitgeput door naar vermiste Marc de Bonte, nu in bos bij Best

19 november 2016 om 18:27 • Aangepast 21 november 2020 om 05:54
nl
Ze lopen op hun tandvlees, de leden van Marc de Bontes schoonfamilie. Maar ze blijven doorzoeken naar de vermiste Belgische kickbokser, partner van dochter Marly de Laat. Deze zaterdag zoeken ze in de bossen bij Best, een terrein dat ze eerder 's nachts al hebben doorkruist.
Profielfoto van Inklaar Ineke
Geschreven door
Inklaar Ineke

Marc de Bonte (26) verdween in de nacht van 4 op 5 november; hij vertrok uit Turnhout om naar zijn vriendin Marly de Laat in Best te gaan. Daar kwam hij nooit aan; zijn auto is gevonden vlak bij Wilhelminakanaal. Iets voor enen 's nachts stuurde hij zijn vriendin nog een berichtje.
De politie heeft vrijdag en zaterdagochtend gezocht in een gemaal daar vlak bij. Dat de zoekactie daar is gestopt, geeft - gek genoeg - de schoonfamilie hoop. Schoonvader René de Laat: "Je denkt alleen maar: gelukkig hebben ze hem daar niet dood aangetroffen."
LEES OOK: Vermissing Marc de Bonte: zoektocht bij gemaal in Best levert niets op
Tip over waterHij loopt met dochter Marly, zijn zoon en schoondochter in de bossen ten zuiden van de A58, bij De Sprinkhaan. Eerder hebben vrienden 's nachts dat gebied uitgekamd; nu lopen ze daar overdag. "We kijken met name naar vennetjes, omdat een paragnost Marc steeds met water in verband brengt."
Partner Marly en haar familieleden en vrienden hebben geen enkel houvast, waar te zoeken."We zijn er 24 uur per dag mee bezig" vertelt vader René. "Mijn vrouw blijft thuis om de zoekacties te coördineren. Ons huis lijkt bijna wel een commandocentrum."
LEES OOK: Zoon (10) kickbokstrainer over Marc de Bonte: 'Ik mis mijn grote broer'
Enig kindZe hebben ook contact met de (Belgische) ouders van Marc. "Die zitten er ook helemaal doorheen. Hij is enig kind. Die denken dat hij niet uit zichzelf verdwenen kan zijn: hij had net een puppy - Polleke. Die hond zou hij nooit achterlaten."
Vader René is al twee weken continu in touw. "Ik slik slaappillen om mijn lichaam rust te gunnen. Gelukkig geeft mijn werkgever in Boxtel me vrijaf, want ik voel me verdoofd. Ik heb ook zo te doen met mijn dochter: die heeft de eerste tijd alleen maar gehuild. Ze komt om in haar verdriet. Maar ze geeft de moed nooit op: ze is een pitbull."
Een vriend van Marc doet op Facebook een emotionele oproep om tips te geven. "Marc we komen u zoeken, we geven niet op."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.