Dure jachten en pensionado's: wat zoeken Femke en Sam (16) in Marbella?

19 november 2016 om 14:57
nl
Wat zoeken die Brabantse meiden van 16 in Marbella, vragen in Spanje wonende Nederlanders zich af. "Ze kunnen er uitgaan, er zijn clubs - maar het is vooral een stad voor rijkeren en pensionado's," vertelt Else Beekman van inspanje.nl.
Profielfoto van Inklaar Ineke
Geschreven door
Inklaar Ineke

Ze woont zelf aan de Spaanse zuidkust en houdt op haar site het nieuws uit Nederland bij. Ze heeft het bericht over de vermissing van de twee meiden uit Bergen op Zoom op haar nieuwssite gezet.
De twee tieners uit Bergen op Zoom gingen dinsdagochtend gewoon naar school, gaven hun telefoon en laptop aan een vriendin en stapten in Eindhoven op het vliegtuig naar het zuid-Spaanse Malaga. Daar is gezien dat ze de bus naar het stadscentrum pakten. Daar hebben Femke Lucas en Sam Bruijs gepind.
Vervolgens zijn ze vertrokken naar Marbella, 60 kilometer naar het westen. Daar zouden ze simkaarten voor hun telefoon gekocht hebben.
LEES OOK: 'Vermiste Sam en Femke bellen met vriendin in Nederland'
"Je zou van meiden van die leeftijd eerder verwachten dat ze naar de Costa Brava, naar een plaats als Lloret de Mar zouden gaan," zegt Beekman. "Marbella is wel een bekende vakantieplaats; er komen hier Europeanen, Russen, mensen uit Dubai."
JetsetjachtenMaar de meeste vakantiegangers hier zijn óf gezinnen met jonge kinderen of pensionado's met een tweede huis. Marbella heeft een typisch Spaans centrum, maar staat vooral bekend om de haven Puerto Banus. Daar liggen jachten van de jetset en staan winkels van dure merken.
LEES OOK: Ongerustheid en vragen op Roncalli Scholengemeenschap rondom vermissing van Femke en Sam
Wat haar ook verbaast: hoe de tieners daar gekomen zijn. Er is namelijk geen makkelijke (trein)verbinding naar de plaats die zich over 28 kilometer langs de kust uitstrekt. "Je moet bijna weten hoe de situatie is, want het is een heel uitzoekwerk met lokale bussen."
De twee hebben vrijdag contact met een vriendin opgenomen; dat is het laatste teken van leven. De vaders zijn inmiddels in Marbella, waar ze flyers in drie talen uitdelen en goedkope hotelletjes afgaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.