Veldrijder Corné van Kessel zet sterke periode voort, podiumplek bij GP van Hasselt

19 november 2016 om 17:28
nl
Corné van Kessel heeft zaterdagmiddag het podium bereikt tijdens de GP van Hasselt. De uit Veldhoven afkomstige veldrijder reed een sterke wedstrijd en had lange tijd de leiding in handen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plek. De Belg Laurens Sweeck won de veldrit, waar Mathieu van der Poel niet aan de start stond.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Van Kessel reed al in de tweede ronde weg. Halverwege de wedstrijd maakten Laurens Sweeck en Clément Venturini aansluiting. De twee werden door valpartijen weer achtervolgers. Drie rondjes voor het einde kwamen ze weer bij Van Kessel. Het beste bleek er toen vanaf bij Van Kessel, die nog wel naar het podium wist te rijden.
Van der Poel ontbrak in Hasselt. Zondag staat de wereldbekerwedstrijd van Koksijde op het programma. Van der Poel staat dan wel aan de start, net als zijn grote Belgische concurrent Wout van Aert.
Sterke periodeVan Kessel is bezig aan een sterke periode. Ruim een maand geleden werd Van Kessel derde in de Poldercross, een internationale veldrit in het Belgische Kruibeke. Daarna won hij een rit in het Zwitserse Luzern en werd hij derde in Cyclocross Hittnau. Tijdens de Grote Prijs van Brabant eindigde Van Kessel een week geleden als tweede achter Van der Poel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.