Femke en Sam gevonden in Albufeira: 'Ongedeerd en samen'

19 november 2016 om 17:41
nl
Femke Lucas en Sam Bruijs (16) uit Bergen op Zoom zijn gevonden in het Portugese Albufeira, zo bevestigt de politie aan Omroep Brabant. De twee waren sinds dinsdagochtend vermist. Het is nog steeds niet duidelijk waarom de twee zijn verdwenen.
Profielfoto van de Quay Rutger
Geschreven door
de Quay Rutger

De Portugese politie kwam op het spoor van de meisjes door een tip van een Nederlander in Albufeira. Nadat hij ze had gesignaleerd, nam hij direct contact op met de Nederlandse politie.
LEES OOK: 'Vermiste Sam en Femke bellen met vriendin in Nederland'
Vier dagen wegDe twee meisjes verdwenen afgelopen dinsdag. Vanaf Eindhoven Airport zouden ze het vliegtuig hebben genomen naar de Spaanse stad Málaga. Later zijn ook in Marbella geweest Albufeira is een populaire bestemming onder jongeren, bekend van onder meer de examenreizen.
LEES OOK: Ongerustheid en vragen op Roncalli Scholengemeenschap rondom vermissing van Femke en Sam
Explosie van opluchtingTranen van blijdschap bij de moeder van Femke Lucas, die op het politiebureau het goede nieuws hoorde: "Ze waren met z'n tweeën en zijn ongedeerd. Meer weten we nog niet, maar dat is het belangrijkste."
Samen met de moeder van Sam heeft ze de vaders in Marbella op de hoogte gebracht van het nieuws: "We hoorden alleen maar geschreeuw door de telefoon."
Beide vaders van de meisjes zijn momenteel onderweg vanuit Marbella naar Albufeira, waar ze met hun dochters herenigd zullen worden.
OnderzoekFemke en Sam worden nog vastgehouden op het politiebureau in de stad. "De agenten verliezen ze niet uit het oog, om te voorkomen dat ze weer vandoor gaan", aldus de politie.
Het onderzoek is hiermee niet afgesloten. Bij terugkeer in Nederland zullen Femke en Sam worden uitgenodigd door de politie voor een gesprek, en dit is volgens de politie 'geen vrijblijvend gesprek'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.