Kozakken Boys maakt pas op de plaats in Tweede Divisie, GVVV wint topper in Werkendam

19 november 2016 om 18:04 • Aangepast 21 november 2020 om 05:54
Kozakken Boys heeft een pas op de plaats moeten maken in de Tweede Divisie. In eigen huis ging de ploeg uit Werkendam met 2-3 onderuit tegen concurrent GVVV.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

Kozakken Boys begon goed aan de wedstrijd. Waar GVVV-doelman Johan Jansen in de tweede minuut al redding moest brengen, was het twee minuten later raak. Bart Hulsbos maakte een eigen doelpunt. Na twintig minuten spelen kwam de ploeg uit Veenendaal langszij via Patrick Heesakkers.
Net als in de eerste helft viel er ook in de tweede helft na vier minuten spelen een goal. Rodny Hofman scoorde vanuit een vrije trap vanaf zo'n dertig meter voor GVVV: 1-2. Tien minuten voor tijd moest GVVV na een rode kaart met tien man verder, toch wist de ploeg de voorsprong uit te breiden via een doelpunt van Robin Mulder. De 2-3 van Quentin Jakoba viel te laat om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.
Tiener op doelDe zeventienjarige Djordi van der Wiel stond op doel bij Kozakken Boys. De jongeling maakte zijn debuut in de hoofdmacht van de ploeg uit Werkendam. Van der Wiel, in het verleden onder meer actief in de jeugdopleiding van NAC Breda, kreeg zijn kans door een blessure bij eerste doelman Nils den Hartog. De van RKC gehuurde goalie vreest voor een spierscheuring, waardoor Van der Wiel naar alle waarschijnlijkheid tot de winterstop onder de lat staat.

Koploper AZ loopt uitDoor de nederlaag ziet Kozakken Boys GVVV afstand nemen. De ploegen stonden voor het duel gelijk in punten, allebei hadden ze een achterstand van zes punten op koploper Jong AZ. De ploeg uit Alkmaar kwam op bezoek bij HHC niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De achterstand van nummer drie Kozakken Boys is nu zeven punten op Jong AZ, GVVV staat tweede met vier punten minder dan de koploper.