Motorcrosser Jeffrey Herlings overtuigend naar winst in zwaarste strandrace ter wereld

19 november 2016 om 18:57
Jeffrey Herlings heeft zaterdagmiddag de Red Bull Knock Out gewonnen. De motorcrosser uit Elsendorp won daarmee de zwaarste strandrace ter wereld, waar duizend motorcrossers rijden.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

Om negen uur in de ochtend werd de eerste heat gereden op het vijf kilometer lange parcours in Scheveningen. Anderhalf uur lang reden duizend motorcrossers door het zand, voor het eerst duurde een heat zo lang. De vijfhonderd snelste rijders gingen direct naar de finale, de andere vijfhonderd streden in een 'sprint' van dertig minuten om 250 tickets voor de finale.
In de finale reden vanaf kwart voor twee 750 crossers weer anderhalf uur over het parcours. Herlings was daarin overduidelijk de beste van het deelnemersveld, dat bestond uit amateurs en crossers uit de wereldtop. Hij domineerde en won de Red Bull Knock Out. Voor Herlings was het zijn eerste deelname aan het evenement dat voor de vijfde keer georganiseerd werd.
De 22-jarige Brabander, die dit jaar voor de derde keer de wereldtitel in de MX2-klasse pakte, kijkt tevreden terug op de race. "Ik ben in de finale voluit van start gegaan en toen ik een gat had, heb ik de wedstrijd gecontroleerd. Ze zeggen dat dit de zwaarste strandrace ter wereld is. Dit geloof ik nu wel. Ik denk dat wanneer ik de bank voel thuis, ik er niet meer vanaf kom."