Willem II voelt zich morele winnaar van Brabantse derby: 'Hier kunnen we wat mee' - Omroep Brabant
Video

Willem II voelt zich morele winnaar van Brabantse derby: 'Hier kunnen we wat mee'

20 november 2016 om 00:34
nl
Overheerste bij PSV het chagrijn na de 0-0 in de Brabantse derby, bij buurman Willem II waren er louter tevreden gezichten. Het gelijkspel tegen de landskampioen was verdiend, sterker nog: Willem II bleef verrassend eenvoudig overeind in eigen huis.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

"PSV is de kampioen, wij staan vlak boven de afgrond. Dan verwacht je niet dat wij zo makkelijk stand kunnen houden. We hebben het prima gedaan", constateerde Erik Falkenburg nadat hij van het veld liep. Willem II was grote delen van de wedstrijd de betere, terwijl het tot dusverre een stroef seizoen is in Tilburg. Freek Heerkens: "We zijn de morele winnaar. Hier kunnen we wat mee."
Het onverwachte puntje is een opsteker richting de belangrijke periode die nu voor Willem II aanbreekt, met wedstrijden tegen de directe concurrentie. "Het vertrouwen dat we tanken is het belangrijkste", zegt Heerkens. "Een puntje is niet veel, maar we hebben wel een wedstrijd gespeeld waar we verder mee kunnen."
'Dit ook laten zien tegen de kleintjes'Trainer Erwin van de Looi hoopt dan ook dat zijn ploeg deze lijn tegen de mindere tegenstanders door kan trekken.
"We hebben voor elkaar geknokt. Maar bij Go Ahead Eagles is het vrijdag een andere wedstrijd, met een ander verwachtingspatroon. Daar moeten we ook mee om kunnen gaan. Op het moment dat we echt resultaat moeten halen, moeten we met net zoveel overtuiging en lef spelen als vandaag."
'Het is ongrijpbaar'Erik Falkenburg kent een mindere periode en was door Van de Looi buiten de basis gehouden, hij mocht de tweede helft opdraven. Voor de camera ging hij nog even in op zijn vormcrisis. "Het is even minder nu. Dat is iets ongrijpbaars en dat vind ik moeilijk."
Of het bij Falkenburg, een denker op het veld, misschien ook tussen de oren zit? "God, ik ben iemand die op gevoel moet spelen. Als het uitblijft, dan knaagt het aan me. Daar kan ik wel eerlijk over zijn. Ik ben zoekende, ik werk er hard aan. Ik weet dat ik weer belangrijk ga zijn, het is wachten op dat moment."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.