'Straf nooit hoog genoeg voor iemand die dochter vermoordde', Ad van den Hurk over uitspraak rechter

20 november 2016 om 14:25
nl
Na 2,5 jaar wordt maandag uitspraak gedaan in de rechtszaak rond de dood van de Eindhovense Nicole van den Hurk. Verdachte Jos de G. uit Helmond ontkent dat hij in 1995 de toen 15-jarige Nicole van den Hurk heeft verkracht en gedood. Vader Ad van den Hurk blikte zondag in het tv-programma Kraak vooruit op de uitspraak.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De vader van de in 1995 gedode Nicole van den Hurk haalde eerder al vernietigend uit naar verdachte Jos de G. Hij noemde De G. een monster en verweet hem dat hij tijdens het proces geen enkel berouw toonde. "Dit is geen mens, maar een vreselijk wezen" zei hij in de rechtszaal.
Teruggetrokken"Je kan hier maar op één manier naartoe leven. Zoveel mogelijk je gedachten verzetten", vertelde Ad van den Hurk in het Omroep Brabant-programma Kraak. "Anders wordt het een vreselijke tijd. Daarom heb ik me de afgelopen tijd een beetje teruggetrokken in mijn muziekhok. Daar kwam ik een belangrijk deel van mijn dagen mee door."
Tegen verdachte Jos de G. is veertien jaar cel geëist. "Je kan natuurlijk nóóit leven met een straf die nooit hoog genoeg is voor iemand die je dochter vermoord heeft", verzuchtte Van den Hurk in Kraak. "Maar dit is de hoogste straf die de rechter mag opleggen."
Geen bekentenisJos de G. bekende tijdens de rechtszaak geen schuld voor de gewelddadige dood van Nicole van den Hurk. "Ik kan niet mijn verantwoordelijkheid nemen voor iets dat ik niet gedaan heb", liet hij weten. "Ik zit nu al 33 maanden onschuldig binnen. Ik wil mijn leven terug."
Van den Hurk moet er niet aan denken dat De G. zou worden vrijgesproken. "Dat is een scenario waar we geen rekening mee houden. Daar wil ik ook eigenlijk niet over nadenken." Want dan zou zijn wereld instorten. "Ja, absoluut."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.