Video

Michael van Gerwen verbreekt record Phil Taylor

21 november 2016 om 08:28 • Aangepast 21 november 2020 om 05:53
nl
Michael van Gerwen heeft zijn titel van de Grand Slam of Darts geprolongeerd. De succesvolle darter uit Gemonde was zondag in de finale ook veel te sterk voor de Engelsman James Wade: 16-8. Het is zijn 24e toernooizege dit seizoen en dat is genoeg om het oude record van Phil Taylor te verbreken. Toch was daar na de wedstrijd flink wat onduidelijkheid over.
Profielfoto van Bijlmakers Marielle
Geschreven door
Bijlmakers Marielle

Phil Taylor kwam in 2009 tot 23 toernooizeges. Mighty Mike heeft er nu eentje meer op zijn naam geschreven, dus daarmee zou hij dat record hebben verbroken. Vlak na de wedstrijd was daar toch ineens wat onduidelijkheid over. Uiteindelijk bleek dat Michael van Gerwen nu officieel recordhouder is.

Van Gerwen kwam tot dus dit record door James Wade te verslaan. Mighty Mike ontliep regerend wereldkampioen Gary Anderson in de finale van het toernooi in Wolverhampton. Anderson liet zich in de halve eindstrijd namelijk verrassen door Wade. Van Gerwen rekende in de halve finale af met Peter Wright, een clowneske verschijning uit Schotland (15-10).
Belabberd beginVan Gerwen hoefde in de finale van de Grand Slam of Darts niet zijn beste spel te spelen voor een ruime zege. Hij startte zelfs belabberd. Wade leidde al snel met 3-1, tot ergernis van Van Gerwen die zich even kwaad maakte en via 6-3 uitliep naar een voorsprong van 10-5.
Even verslapte de concentratie bij Van Gerwen. Wade knokte zich terug tot 11-8, maar had het nakijken toen Van Gerwen nog een keer aanzette (16-8). De winnaar verdiende ruim 127.000 euro met de eindzege.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.